لیست آموزگاران
آموزگاران

استاد سنتور در کرج


 


استاد سنتور در کرج

استاد سنتور در کرج برای یادگیری این ساز از مقطع ابتدائی تا عالی به طوریکه دورۀ چندسالۀ فراگیری آن از ابتدای روندِ آموزش تا سطح پیشرفته زیر نظر یک مدرس صورت پذیرد، در همۀ آموزشگاه‌ها امکان‌پذیر نیست. آموزشگاه موسیقی زیر و بم با همکاری مدرسین حرفه‌ای، این امکان را فراهم کرده‌است تا علاقه‌مندان به یادگیری ساز سنتور روند آموزش آن را با اطمینان خاطر و به صورت تخصصی در این آموزشگاه دنبال کنند. در ادامه برای آشنایی بیشتر با مدرس سنتور این مجموعه با ما همراه باشید:
سعید ارفعی‌نژاد با داشتن کارت صلاحیت تدریس از وزارت فرهنگ، اجراهای متعدد تکنوازی و گروه-نوازی و بیش از 15 سال سابقه تدریس سنتور در آموزشگاه‌های تهران و کرج، به عنوان استاد سنتور در کرج در زمرۀ بهترینها می‌باشد. 
وی یادگیری موسیقی را با ساز سنتور در سن 10 سالگی نزد محمدرضا اسدی آغاز کرد و در ادامه فراگیری آن را نزد عباس نوروزی، سعید ثابت و محمد علایی دنبال و سپس آموخته‌های خود را به مدت 6 سال نزد سیامک آقایی تکمیل کرد. وی در این مسیر به‌قدری کوشا و جدی بود که در سن 14 سالگی در جشنواره موسیقی استان همدان به داوری استاد محمدعلی کیانی‌نژاد در بخش تکنوازی سنتور مقام اول را کسب کرد. در سن 23 سالگی کنسرتی بی‌کلام، با عنوان «زندان» که آهنگسازی آن را خود به عهده داشت با همراهی تنبک افشین چوبریزان به روی صحنه برد. در سال 98 نیز کنسرت «پیکار در سپیده‌دم» که آهنگسازی قطعات، شعر و نوازندگی سنتور به عهدۀ او بود با صدای پیام مستوری و تنبک امیر خیری در سالن سیروس صابر شهر کرج به اجرا درآمد و با استقبال خوبی روبه‌رو شد. او از جمله نوازندگان برگزیدۀ ارکستر فیلارمونیک کرج بوده است و علاوه بر این‌ها در مناسبت‌های مختلف، اجراهای متعددی داشته است. 
گفتنی است که او علاوه بر سنتور بر ساز ویولنسل نیز مسلط است به‌طوریکه در این رشته دارای کارت صلاحیت تدریس از وزارت فرهنگ می‌باشد همچنین، در کنسرت‌های متعددی با این ساز، ارکستر را همراهی کرده است از جمله اجراهایی به خوانندگی حسین خواجه امیری (ایرج)، علیرضا افتخاری، سالار عقیلی و ... 
سعید ارفعی‌نژاد بیش از 15 است که به عنوان استاد سنتور در کرج، تهران و اندیشه مشغول به تدریس می‌باشد و نزدیک به 10 سال است که با آموزشگاه موسیقی زیر و بم همکاری مستمر داشته است.

روش تدریس

روش تدریس سعید ارفعی‌نژاد بدین صورت است که ابتدا طی چند جلسه مباحث پایه از جمله آشنایی با ریتم، نت‌ها، نحوۀ نشستن صحیح پشت ساز و در دست گرفتن مضراب‌ها توضیح داده می‌شود. سپس آموزش نواختن سنتور با کتاب «شیوۀ سنتور» آغاز شده و پس از اینکه هنرجو بیش از نیمی از قطعات کتاب مذکور را نواخت، همزمان آموزش کتاب «گلنار» آغاز می‌شود. پس از اتمام این دو کتاب، آزمونی برگزار شده و در صورت نیاز به کسب امادگی بیشتر از کتاب‌هایی چون «سپیده»، «به سوی تو»، «ریتم-خوانی» اثر شهرام مظلومی و ... استفاده می‌شود. در صورت موفقیت هنرجو در آزمون، بخش پایانی کتاب «دستور سنتور» استاد پایور که شامل مجموعه‌ای از اتوودها (به منظور اجرای تکنیک‌های پرکاربرد در ردیف) است، آموزش داده می‌شود. پس از این مرحله ردیف استاد صبا در دستور کار قرار می‌گیرد و همزمان با آن به ازای هر دستگاه یا آواز، چهارمضراب‌ها و ضربی‌هایی از کتاب «سی قطعه» استاد پایور نیز بخش مهمی از کارگان آموزشی هنرجویان به شمار می‌آید. با شروع دستگاه نوا از ردیف صبا، قطعاتی از این دستگاه از کتاب «گل‌آوا» اثر استاد مشکاتیان به مجموعۀ آموزشی هنرجویان اضافه می‌شود. همچنین کتاب «گل‌آیین» نیز در کل دورۀ آموزشی ردیف صبا مورد استفاده قرار می‌گیرد. پس از اتمام این منابع، کتاب «بیست قطعه» استاد مشکاتیان و در نهایت ردیف میزرا عبدالله به صورت گوشی آموزش داده می-شود.

 

 

Share نسخه مخصوص چاپ


 
 
 
ثبت نام فراموشی کلمه عبور؟  
 

نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات